úterý 16. července 2013

Cizrnový dip


Původně to měl být sice hummus, ale doma na mě z ingrediencí koukala snad jen uvařená cizrna, a tak mi nezbylo nic jiného než si zahrát na pana Babicu a vařit stylem "Když nemáte tohle, hoďte tam třeba tohle a pokud vám to nechutná, tak tam nedávejte nic."
Záměrně jsem tedy změnila i název receptu, protože za hummus by mě každý Arab plácl po hlavě pita chlebem  mrkví :D




Cizrnový dip (2 porce) 
  • 100 gramů suché cizrny 
  • cca 4 lžíce bílého jogurtu
  • pák kapek citrónové šťávy
  • lžíci olivového oleje
  • 2 lžičky arašídového másla (klidně i víc, protože PB není nikdy dost)
  • sůl
  • pepř
Cizrnu si přes noc namočíme, slijeme vodu a vyměníme za novou. Dáme vařit cca na 40 - 60 minut.
Cizrnu scedíme, můžeme oloupat hůře stravitelné slupky a dáme ji do mixéru. Následně přídáme všechny ingredience a mixujeme (dokud se nám z mixéru nezačne kouřit :)

 Dobrou chuť

2 komentáře: