Původně to měl být sice hummus, ale doma na mě z ingrediencí koukala snad jen uvařená cizrna, a tak mi nezbylo nic jiného než si zahrát na pana Babicu a vařit stylem "Když nemáte tohle, hoďte tam třeba tohle a pokud vám to nechutná, tak tam nedávejte nic."
Záměrně jsem tedy změnila i název receptu, protože za hummus by mě každý Arab plácl po hlavě
Cizrnový dip (2 porce)
- 100 gramů suché cizrny
- cca 4 lžíce bílého jogurtu
- pák kapek citrónové šťávy
- lžíci olivového oleje
- 2 lžičky arašídového másla (klidně i víc, protože PB není nikdy dost)
- sůl
- pepř
Cizrnu scedíme, můžeme oloupat hůře stravitelné slupky a dáme ji do mixéru. Následně přídáme všechny ingredience a mixujeme (dokud se nám z mixéru nezačne kouřit :)
Dobrou chuť
Cizrnu mám moc ráda, a tenhle dip se bezvadně hodí k syrové zelenině!
OdpovědětVymazatmusí to být dobrota!
Vymazat